روز جوان چه روزی است؟روز جوان چه روزی است؟روز جوان روزی است که به پاسداشت این قشر عظیم از جامعه نامگذاری شده است. بخشی از جامعه که با توجه به مشکلات فراوان قلب تپنده کشور را تشکیل میدهند.در جامعه جهانی روز 12 آگوست یا 21 مرداد ماه 1396 توسط سازمان جهانی یونسکو روز جهانی جوان نامگذاری شده است ولی مبنای نام گذاری روز جوان در کشور عزیزمان متفاوت است. روز 11 ماه شعبان میلاد حضرت علی اکبر (ع) فرزند امام سوم شیعیان به عنوان روز جوان در ایران انتخاب شده است. جوان برومند حضرت امام حسین که با فداکاریهایش در روز عاشورا جاودانه شد و درسهای بسیاری را به جوانان داد.
جوانی دوره دل خوشیهاست دوره رهایی از قید و بندهایی است که در سنین دیگر دست و پای انسان را میبندد. انرژی وصف ناپذیری که در دوران جوانی وجود دارد را هیچگاه نمیتوان در دوره دیگری از زندگی پیدا کرد. سرحال، شاد، پر انرژی و … همگی فقط و فقط در جوانی یافت میشود. به همین دلیل است که تمامی شاعران نامی جوانی را چون دری گرانبها میدانند که با هیچ پول و متاع مادی نمیتوان آن را خریداری کرد.
ملک الشعرا بهار میگوید:دور جوانی بشد از دست من آه و دریغ آن زَمَن دل فروزقوّت سرپنجه شیری گذشت راضیام اکنون به پنیری چو یوز
سعدیجوانی نکو دار کائن مرغ زیبا نماند در این خانه استخوانیمتاعی که من رایگان دادم از کف تو گر میتوانی، مده رایگانی
پروین اعتصامیتبه کردم جوانی تا کنم خوش زندگانی را چه سود از زندگانی چون تبه کردم جوانی را
جوان را بایستی به حال خود رها کرد تا غرق در افکارش شود ولی از دور بر او نظارت کرد که از این دوران طلایی بهره ببرد. از یک جوان نمیتوان انتظار داشت که مانند افراد پیر و سالخورده محتاط باشد و در یک چارچوب خاص عمل کند. جوانی به آزادی عمل است، به افکار جذاب برای ایدههای نو، نه بسته شدن در بند قواعد زندگی.
روز جوان یک روز نیست بلکه تمام روزها جوان هستند. این نامگذاری سمبلی است برای یادآوری دورانی شکوهمند در زندگی. دورانی که مثل آن دیگر یافت نخواهد شد.
جوانی یادآور روزگار خوشی است، گشتنها، خندهها، شادیها و… دورهمیهایی که هیچگاه بر نخواهند گشت پس بایستی به جوان فرصت لذت بردن از این زمان را داد و در عین حال از گوهر وجودیش نیز استفاده کرد. با بها دادن به جوانان میتوان به قلههای مرتفع دست نیافتنی رسید. بایستی به جوان کمک کرد تا به اهدافش دست یابد نه اینکه با گفتن کلمه بی تجربه و کارنابلد او را به دامن یاس و نا امیدی سپرد.
جوان را باید درک کرد، باید فهمید، باید شناخت و باید زیر پای او پلهای شد تا بالا رود. بالا رفتن او ارتقا همه جامعه است رشد و بالندگی کشور را در پی دارد و در آخر مایه افتخار و سربلندی همه خواهد شد.
کشور ما جوانان بی نظیری دارد جوانانی که لیاقت و شایستگی خود را در هشت سال دفاع مقدس به رخ همه کشیدند. جوانی که تمام امکانات خود را در خارج از کشور رها کرد و برای دفاع از ناموس و کشورش به جنگ رفت. جوانان امروزی فرزندان همان دیروزیها هستند پس میتوان روی آنها نیز حساب کرد همانگونه که بارها تواناییهای خود را نشان دادهاند. بایستی از پیامبر اسلام درس گرفت که جوان 19 سالهای را رهبر سپاه خود کرده و به جنگ با کفار میفرستد این به این معنی است که جوان با رهنمودهای بزرگان میتواند سنگ را آب کند. فقط باید قدر او را دانست.