Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/ifapasar/tehranloh1.ir/wp-content/themes/betheme-2196/functions/theme-functions.php on line 1517
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/ifapasar/tehranloh1.ir/wp-content/themes/betheme-2196/functions/theme-functions.php on line 1518
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/ifapasar/tehranloh1.ir/wp-content/themes/betheme-2196/functions/theme-functions.php on line 1519
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/ifapasar/tehranloh1.ir/wp-content/themes/betheme-2196/functions/theme-functions.php on line 1517
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/ifapasar/tehranloh1.ir/wp-content/themes/betheme-2196/functions/theme-functions.php on line 1518
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/ifapasar/tehranloh1.ir/wp-content/themes/betheme-2196/functions/theme-functions.php on line 1519
5مهرماه روز جهانگردی
از سال ۱۹۸۰، سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد سالانه روز ۲۷ سپتامبر را به عنوان روز جهانی گردشگری جشن میگیرد. اساسنامه این روز در تاریخ ۲۷ سپتامبر سال ۱۹۷۰ به تصویب سازمان جهانی گردشگری رسید. انتخاب و تصویب این روز نقطه عطفی در گردشگری جهانی محسوب میشود. هدف از گرامی داشت چنین روزی، بالا بردن سطح آگاهی در مورد نقش گردشگری در جامعه جهانی و نشان دادن چگونگی تاثیر گردشگری بر ارزشهای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در سراسر جهان است.
۲۷ سپتامبر هر سال، (۶ مهر) روز جهانی گردشگری است که در کشورهای مختلف جشن گرفته میشود. امسال، شهر بانکوک در تایلند میزبان این رویداد است. شعار امسال این روز، «گردشگری برای همه» است.
سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)، در شهر مادرید اسپانیا قرار دارد و از نمایندگیهای سازمان ملل متحد است. این سازمان در موردجهانگردی تحقیق و سالانه گزارشی از آن منتشر میکند. این سازمان از سال ۱۹۸۰ روز ۲۷ سپتامبر را با عنوان روز جهانی گردشگری جشن میگیرد. روز جهانی گردشگری، نقطه عطفی در گردشگری جهانی محسوب میشود.
نحوه انتخاب روز جهانی گردشگری
در سومین جلسهی سازمان جهانی گردشگری (سپتامبر ۱۹۷۹، اسپانیا)، مجمع عمومی این سازمان تصمیم گرفت که روز جهانی گردشگری را اعلام و در سال ۱۹۸۰ آن را جشن بگیرد. این تاریخ انتخاب شد تا با مرحلهی مهمی از صنعت گردشگری منطبق و همزمان شود: سالگرد پذیرش اساسنامه UNWTO در ۲۷ سپتامبر ۱۹۷۰.
تاریخ این روز کاملا مناسب انتخاب شده است؛ چرا که روز گردشگری با پایان فصل گردشگری (high season) در نیمکره شمالی و آغاز آن در نیمکره ی جنوبی قرین است. زمانی که توریسم، مورد توجه هزاران نفر در سراسر دنیا است.
اهداف روز جهانی گردشگری
هدف از انتخاب و گرامیداشت چنین روزی، افزایش سطح آگاهی در مورد نقش گردشگری در جامعه و نشان دادن تاثیر گردشگری بر ارزشهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشورهای مختلف در دنیا است. این رویداد تلاش میکند که «اهداف توسعه هزاره» را پیگیری کند و تاکید کند که «صنعت گردشگری» میتواند نقش مهمی در رسیدن به این اهداف ایفا کند.
اهداف توسعه هزاره
اهداف توسعه هزاره، ۸ هدف مشترک هستند که سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۰ بر سر آنها توافق کرد. اما این اهداف چیست؟
آرمان ۱: از بین بردن فقر شدید و گرسنگی
آرمان ۲: دست یافتن به آموزش ابتدایی همگانی
آرمان ۳: گسترش و ترویج برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان
آرمان ۴: کم کردن مرگ کودکان
آرمان ۵: بهبود سلامت مادران
آرمان ۶: مبارزه با ایدز، مالاریا و دیگر بیماری ها
آرمان ۷: تضمین پایداری محیط زیست
آرمان ۸: گسترش مشارکت جهانی برای توسعه
سازمان جهانی گردشگری هر سال در ۲۷ سپتامبر از تمام حزبها و سازمانهای علاقهمند دعوت میکند تا در جشن ویژهی این روز شرکت کنند که در کشورهای مربوطه یا مقاصد تعطیلات برگزار میشوند.
تم روز جهانی گردشگری و جشنهای رسمی
روز جهانی گردشگری با برنامههای مناسب و تمهای خاصی برگزار میشود که از طرف مجمع عمومی سازمان و پیشنهاد انجمن انحصاری سازمان جهانی گردشگری انتخاب و اعلام میشود.
میزبان روز جهانی گردشگری ۲۰۱۶
جشن رسمی روز جهانی گردشگری سال ۲۰۱۶ در بانکوک تایلند برگزار میشود. تایلند جنوب شرقی آسیا قرار دارد. این کشور میزبان سواحل خلیج و دریای آندامان است. تایلند به «سرزمین لبخند» شهرت دارد. این کشور به جنگلهای انبوه، آبهای کریستالی و آبی روشن و همچنین فرهنگ کهن خود قدمت آن به دوران «پادشاهی سیام» (Kingdom of Siam) میرسد، افتخار میکند.
گردشگری در تایلند در سالهای گذشته بسیار رونق داشته و رو به افزایش است. در سال ۲۰۱۵، این کشور در جنوب شرقی آسیا بیشترین توریست را داشته و میزبان بیش از ۳۰ میلیون توریست بینالمللی بوده است. این موضوع باعث شد تایلند ۴۴/۶ میلیارد دلار از صنعت گردشگری خود درآمد داشته باشد. این نشان میدهد که صنعت گردشگری نقشی بسیار مهمتر از آنچه میپنداریم در توسعه و پیشرفت یک کشور دارد و مسیری برای موفقیت است. بانکوک شهری است که به خاطر معابد بسیار زیبا، بازارهای شناور و افق بینظیرش شهرت دارد.
درباره شکست حصر آبادان
عملیات ثامن الائمه یکی از عملیاتهای مهم در طی جنگ ایران و عراق است که با رمز نصر من الله و فتح قریب در محور آبادان – شرق کارون به صورت گسترده در تاریخ ۵ مهر ۱۳۶۰ به فرماندهی نیروی زمینی ارتش و لشکر ۷۷ خراسان انجام شد و منجر به شکسته شدن حصر آبادان و بازپس گیری بیش از ۱۵۰ کیلومتر مربع از خاک ایران شد.
پس از برکناری بنی صدر از فرماندهی کل قوا، امکان همکاری مشترک سپاه و ارتش میسر شد. با صدور پیام روحالله خمینی در جهت شکسته شدن حصر آبادان٬ نیروی زمینی ارتش با طراح این عملیات و محول کردن آن به لشکر ۷۷ خراسان٬ در ساعت یک بامداد ۵ مهر ۱۳۶۰ با نام عملیات ثامن الائمه و با رمز نصر من الله و فتح القریب در سه محور دارخوین، فیاضیه و جاده آبادان به ماهشهر به اجرا درآمد. در این عملیات چند گردان از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، لشکر ۷۷ خراسان و تیپ ۳۷ زرهی شیراز از ارتش جمهوری اسلامی ایران و یک گردان تانک از تیپ ۲ لشکر ۱۶ زرهی قزوین و یک گردان از ژاندارمری به مصاف حدود ۳۰ گردان دشمن رفتند که تا ساعت ۱۴ ضمن شکستن محاصره آبادان، دو جاده مهم آبادان – اهواز و آبادان – ماهشهر را آزاد کردند.محوریت ا اصلی عملیات با لشکر ۷۷ خراسان بوده و پس از آن با نام لشکر ۷۷ پیروز خراسان شناخته می شود.
جزیره آبادان در دورترین نقطه جنوب غربی ایران، قرار دارد که از جنوب، آبهای خلیج فارس و از شمال و مشرق رودخانههای کارون و بهمنشیر و از غرب، اروندرود آن را در برگرفتهاند. اروندرود در غرب آبادان تنها رودخانه قابل کشتیرانی ایران است که تا پیش از جنگ ایران و عراق، دو بندر بزرگ خرمشهر و آبادان از مسیر این آبراه به خلیج فارس و دریاهای آزاد متصل می شدند. آبادان به سبب وجود پالایشگاه نقش بسیار مهمی در صنعت نفت آن روز ایران داشت. خرمشهر نیز یکی از مهمترین بنادر مبادلاتی ایران محسوب می شد که از طریق راه آهن سراسری به سایر نقاط ایران متصل می شد.
پس از حمله عراق در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ و اشغال سریع بخشهایی از خاک ایران، خرمشهر مهمترین شهر بندری ایران پس از ۴۰ روز مقاومت، سرانجام با عقب نشینی نیروهای ایرانی به دست نیروهای عراقی افتاد. پس از سقوط خرمشهر، عراق تلاش کرد تا از طریق شرق کارون و شمال بهمنشیر، آبادان را نیز اشغال کند که با این وضعیت آبادان در یک محاصره ۳۳۰ درجهای قرار میگرفت.
طرح عملیات ثامن الائمه در ۱۵ شهریور ۱۳۶۰، تکمیل و سرانجام در ساعت ۱ بامداد روز پنجم مهر ۱۳۶۰ نیروهای ایران با رعایت اصل غافلگیری کامل و پس از گسترش روی خط، به طور ناگهانی بر مواضع مقدم عراق هجوم برده و خاکریزهای اولیه عراق را بدون زد و خورد اشغال کردند.
با سپری شدن تاریکی، نیروهای هوایی طرفین وارد کارزار شده و هلیکوپترها نیز به پرواز در آمدند و پشتیبانی آتشهای توپخانه هر دو طرف با شدت هر چه تمامتر به مرحله اجرا در آمد، و عراق نیروهای احتیاط خود را در منطقه شمال محور ماهشهر آبادان وارد عمل نمود.
نیروهای ایرانی با وجود گرمای شدید، مقاومت سرسختانه عراق را در هم شکستند و بعد از ۴۲ ساعت تلاش مداوم لشکر ۷۷ خراسان، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گروه فداییان اسلام و نیروهای مردمی، عملیات با موفقیت کامل به پایان رسید و نیروهای عراق در منطقه عملیاتی خسارات سنگینی را متحمل شدند و جزیره آبادان از محاصره آنان خارج شد.
۱) ساحل شرقی رودخانه کارون تصرف گردید. ۲) آبادان از محاصره یک ساله خارج شد. ۳) بیش از ۱۵۰ کیلومتر مربع از اراضی اشغال شده ایران آزاد گردید. ۴) تلفات این عملیات برای طرف عراقی: بیش از ۱۵۰۰ نفر کشته و در حدود ۲۵۰۰ نفر نیز به اسارت در آمدند. تعداد ۹۰ دستگاه تانک و نفربر، ۱۰۰ دستگاه انواع خودروی منهدم گردید و تعداد ۳ فروند هواپیما و یک فروند هلیکوپتر نیز سرنگون شدند. همچنین ۱۰۰ دستگاه تانک، ۶۰ دستگاه نفربر، ۳ دستگاه لودر و ۱۵۰ دستگاه خودرو به غنیمت گرفته شد.
۵) از نیروهای ایرانی ۳۰۰۰ نفر کشته و زخمی شدند و همچنین ۱۵۰ تانک٬ نه بالگرد تهاجمی از نوع بل ایاچ-۱ کبرا٬ دو بالگرد ترابری بوئینگ سیاچ-۴۷ شنوک٬ و سه بالگرد بل ۲۱۴ ایرانی منهدم شدند.
1,606 views
آمار بازدید :1,486
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/ifapasar/tehranloh1.ir/wp-content/themes/betheme-2196/includes/content-single.php on line 286