ماجرا از وقتی شروع شد که در شامگاه روز بیست و هشتم مرداد ماه سال 1357 ، و وقتی که فیلم گوزن ها در حال اکران بود ، سینما رکس که از سینماهای شهر آبادان در استان خوزستان بود آتش گرفت.
در پی این اتفاق، حدود چندصد نفر کشته و زخمی شدند.
گزارشات نشان می داد این سانحه عمدی بوده است.
این رویداد با شلوغی ها و اعتراضات انقلاب سال 1357همراه بود.
انقلابیون ، ساواک را متهم به انجام این فاجعه می دانستند.
امام خمینی این واقعه تلخ را یک شاهکار بزرگ برای بدنامی انقلاب میدانستند.
بعد از انقلاب سال 57 ایران ، حسین تکبعلی زاده که متهم ردیف اول واقعه بود ،ثابت کرد واقعه سینما رکس کار ساواک و دولت نبوده است.
یکی دیگر از وقایعی که به حرکت های انقلابی و پیروز شدن انقلاب در سال 1357 کمک بسیاری کرد ، آتش سوزی سینما رکس آبادان بود.
آتش سوزی سینما رکس آبادان در ساعت 21:45در روز 28ام مرداد ماه اتفاق افتاد.
طبق آمارهای دقیق حدود 630نفر از افرادی که به دیدن فیلم گوزن ها آمده بودند و در آخرین سانس به سینما رفته بودنددر آتش سوختند.
تعداد کل کشته ها در واقعه آتش سوزی سینما رکس آبادان به 677نفر رسید.
فیلم گوزن ها ساخته مسعود کیمیایی بود.
موضوع فیلم گوزن ها مربوط به فرار و مرگ یک مبارز مسلح علیه حکومت پهلوی بود.
در فضای انقلابی سال ۱۳۵۷ مقامات وقت حکومت پهلوی با نسبت دادن این رویداد به «مارکسیستهای اسلامی» آنها را متهم کردند «به جای تمدن بزرگ، وحشت بزرگ» به مردم میدهند.
بعدها شاه ایران از این عمل که توسط دادستانانجام شده بود گلایه کرد و در کتاب پاسخ به تاریخ نوشته شد:مقصر واقعی به عراق گریخت و در آنجا دستگیر شد. اعترافات او ثبت شد؛ ولی قضاتی که مرعوب شده یا جبون بودند بر این قضیه سرپوش گذاشتند.
فرج الله سلحشور درباره آتشسوزی سینما رکس آبادان گفت:
قبل از انقلاب اسلامی ماهیت سینما برای مردم روشن بود و … من جزء کسانی بودم که قبل از انقلاب سینما آتش زدم و متأسفانه بعد از انقلاب برای همان سینماها موزه درست شد و هنوز هم از آنها حمایت میشود.